NORDVESTFALSTER PASTORAT

Velkommen til Nordvestfalster pastorat og sogn. Et pastorat, der omkranses af Guldborgsund i vest og Storstrømmen i nord og med 2 broer, som bindeled til de nærliggende øer. 1 sogn med 6 kirker. 6 fantastiske kirker med hver sit særpræg. Klik her og læs mere om vore spændende kirker.

6 kirker – vidt forskellige – herlige steder at besøge som kirkegænger eller turist. smiley

Hvis man ønsker kirkebil til vore gudstjenester eller arrangementer og bor i Nordvestfalster pastorat, så kan man ringe til Bjarnes taxi på tlf. 54 43 55 24 dagen i forvejen, helst inden kl. 10.

AKTUELT FRA PRÆSTERNE

NYT! BIBELSKOLE I VÅLSE OG NØRRE ALSLEV

Går du fra kirken/gudstjenesten med ubesvarede spørgsmål? Kunne du tænke dig at dykke ned i bibelens verden og persongalleri? Så kunne Bibelskolen være noget for dig.

Vi mødes over otte tirsdage i efteråret og foråret, hvor vi sammen læser Markusevangeliet og får en god snak om emnerne.

Præsterne leverer på skift lidt baggrundsviden, men det er læsning og diskussion, der er i centrum. Man kan låne en bibel eller medbringe sin egen.

28. September             Nørre Alslev kl. 19.00 i konfirmandstuen

12. Oktober                  Vålse kl. 19.00 i konfirmandstuen

26. Oktober                  Nørre Alslev kl. 19.00               

9. November                Vålse kl. 19.00

 

 

FORMIDDAGSHØJSKOLE

Astrid Lindgren

Torsdag den 14. oktober

Kom og syng, hør foredraget og nyd en kop kaffe.

Vi starter i Vålse kirke kl. 9.30.

Dagens tema er: Kim Eriksen fortæller om den svenske forfatter Astrid Lindgren.

Næste gang er torsdag den 18. november, hvor vi synger fra den nye Højskolesangbog sammen med Jane Borello og Nordfalsterkoret.

EFTERMIDDAGSMATINÉ

Vibeke Dietz, Finn Møller, Eva Matjeka

Søndag den 24. oktober kl. 14 byder Gyldenbjerg kirke på sang, musik og digte ved sanger Finn Møller (Væggerløse), organist Vibeke Dietz (Gedser) og forfatter Eva Matjeka (Maribo).

Eva Matjeka er kendt som en filosofisk og lyrisk forfatter, der taler til både børn og voksne om emner som tid, mørke og kærlighed. 

Alle er velkommen og der er fri entré samt en kop kaffe/te.

STADAGER KIRKEGÅRD

De store træer på Stadager kirkegård er fældet

Nu er de store træer på Stadager kirkegård fældet. Der stod bl.a. lindetræer klods op ad kirkegårdsmuren og kapellet, som truede med at ødelægge dem.

Der er planer om at plante nye træer på udvalgte steder, hvor de ikke generer kirkegårdens bygninger og mure.